2011. szeptember 27., kedd

Minimalista ház a sziklás hegyoldalban



fotók:  © Fernando Alda

Fran Silvestre és Mª José Sáe sziklás hegyoldalra épített háza virtuális szerelem volt első látásra. A Ház a sziklákon vagy hosszabb nevén House on the Slope of a Castle nevű ház Spanyolországban épült 2010-ben, a Valencia melletti Ayora-ban. Ebből a képből kiderül, hogy miért a ház a vár lejtőjén név és milyen környezetbe kellett beilleszteni a családi házat: 

siguiente   
fotó: innen

A tulajdonosok három dologhoz ragaszkodtak: a privát szférájukhoz, a napfényes belső terekhez és a megfizethető árhoz. A háromszintes ház terveibe így került "hézag", egy üres tér, amely térelválasztóként is szolgál. A tetőablak melletti elhelyezése lehetővé teszi, hogy a természetes fény az egész házat átjárja. 




A 230 négyzetméteres lakás beosztása: a földszintre pince, az elsőre a gyerekek hálószobái és egy fürdőszoba került, a szülők hálószobája a felső szinten van, kilátással az utca házaira és az Ayora-völgyre. Legfelül van a dolgozószoba, a konyha plusz ebédlő és a nappali.











Imádom a minimalizmusát, a letisztult vonalvezetését, geometrikus formáit, az épület egészének rafinált egyszerűségét, a sziklás sötét háttér - vakítóan fehér falak kontrasztját, azt, ahogyan a fény birtokba veszi a belső tereket és azt, ahogyan a természet alkotta formák boldog házasságra lépnek az emberi alkotással. Mestermű.




fotók:  © Fernando Alda


Forrás: innen


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése